MPP

46

Transporttank 3000 L

I Mellansverige och Göteborg finns den division av Skanska Industrial Solutions som jobbar med bergmaterial. De har inte bara rigorösa säkerhetskrav utan även höga krav på mobilitet då  krossanläggningarna flyttas runt i stora delar av Sverige. När divisionen skulle köpa in nya dieseltankar till verksamheten föll därför valet på MPP:s transporttank.

”MPP har en jättebra mobil lösning som tar liten plats i både höjd- och sidled. Vanliga tankar är sexkantiga, men MPP:s transporttankar är i princip fyrkantiga. Detta innebär att man kan ta tanken från vilket håll man vill och får stapelbarheten. Man får också plats med mer skrymmande grejer vid transporten samt reservdelar. I princip kan man ta bort en bil från varje transport, vilket gör att man kan spara tusenlappar” säger Kjell Norman, lagbas för mobila krossar Mellansverige på Skanska Industrial Solutions.

Skanska Industrial Solutions har samarbetat med MPP i flera år och har totalt köpt in sex transporttankar, varav fyra finns i Västerås och två i Hallsberg. De två senast inköpta har även tjockare plåt för att klara större tyngd. För verksamheten är det viktigt att ha ordentliga tankar som man inte tappar om man exempelvis är ute i skogen. De måste tåla att vara ute i täkterna där det är mycket vassa stenar.

MPP:s transporttank möjliggör säkra lyft. Man får en riktig gaffelholk att sätta gafflarna i så att de inte glider. Tankarna är också täta runtom och man använder bara en lucka ovanpå när man öppnar, fyller på och tappar ur. Tankarna har även tjockare plåt som klarar mer tyngd och minskar bulor. Att tankarna är säkra innebär ju också vinster för miljön”, tillägger Kjell Norman.

På vår sida över produkter för transport av bränsle kan du läsa mer om våra olika tankar, däribland våra uppskattade transporttankar som finns i flera flexibla utföranden!

Share the article:

Dela på facebook
Dela på linkedin

Relaterad produkt​

Senaste inlägg

Transporttank Compact 2000 liter

Transporttank Compact 2000 liter

Söder om Göteborg i Kungsbacka...

Flaklockstank aluminium 200 liter

Flaklockstank aluminium 200 liter

Per Hällnevik  driver FH skog...

Transporttank 3000 L

I Mellansverige och Göteborg finns...