MPP

history

Vår historia

Historien bakom MPP

2004 var året när vi ändrade inriktning på företaget som då var beläget i Kungälv och som under många år varit verksam inom formsprutning av bl.a ställfötter till Asko Cylindas tvättmaskiner samt tillverkning av förhöjningssocklar till vitvarubranschen.

Vårt fokus var då på metall- och plastprodukter – därav namnet MPP.
Eftersom Asko Cylinda som var en stor kund till oss och som sedermera blev uppköpt och flyttade utomlands, samt började köpa in ställfötterna ifrån Kina istället och att socklarna blev en prispressad lockvara inom vitvaruhandeln, så sökte MPP en ny inriktning på sin verksamhet.

Ett slumpmässigt möte med en chef på ett Brittiskt företag verksamt inom tankbranschen skulle dock visa sig komma att leda till en utomordentlig fin kursändring för oss på MPP, ett kliv in i en för oss delvis ny bransch. Efter förfrågan om vi ville gå in som återförsäljare påbörjades då den nya affärsinriktningen.

16 år senare, när företagen gick skilda vägar, hade vi lärt känna den bransch som tidigare varit okänd för oss. På den här tiden var de flesta tankar betydligt mer primitiva än idag, ofta farmartankar helt utan invallade tank-i-tank-funktioner eller effektiva skyddsanordningar, till exempel. Vi är stolta över att kunna konstatera att MPP bidrog till att bryta mönstret vad gäller dieseltankar och bränslehantering i Sverige och Norden; från ofta gammalmodiga och miljöskadliga tankar till säkra och smidiga produkter, anpassade efter kundernas varierande behov.

 

Genom att ha en nära kontakt med våra kunder får vi uppslag till nya lösningar och upplägg som bidrar till att underlätta deras dagliga arbete. Att vi fått lära oss bränslehanteringsbranschen från grunden tror vi bara är positivt. Vi har behövt utvecklas tillsammans med våra kunder. Detta har gett oss en mycket god förståelse för vad moderna bränsletankar, cisterner, dieselstationer och andra drivmedelsanläggningar faktiskt kräver. Detta gäller allt från funktioner och formgivning till certifieringar och lagkrav.

Idag är vi marknadsledande på vårt område i Sverige, och arbetar kontinuerligt med att vidareutveckla vårt produktsortiment och tjänsteutbud, för att på så sätt kunna vara det självklara valet för bränsletankar i Norden.

 

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.