MPP

Sök

Vår historia

Historien bakom MPP

Historien bakom MPP och dess framgångsresa på bränslemarknaden har sina rötter i år 2004 när företaget identifierade ett betydande behov på bränslemarknaden. Det var då dags att säga farväl till de gamla, miljöskadliga dieseltankarna som hade länge dominerat landskapet i Sverige och Norden.

MPP grundades år 1987 med en initial inriktning på tillverkning av Metall- och Plastprodukter, vilket inspirerade dess namn – MPP. Men det var 2004 som företaget verkligen började omdefiniera sin verksamhet när de upptäckte behovet på bränslemarknaden.

 

Denna transformation tog sin början efter ett möte med en chef från ett brittiskt företag som var verksamt inom tankbranschen. Detta möte skulle visa sig vara ödesdigert och ledde till en radikal förändring i MPP:s affärsstrategi. De tog modigt klivet in i en delvis okänd bransch för dem, och det var här de påbörjade sin resa som återförsäljare.

 

Under de kommande 16 åren, när företagen gick skilda vägar, blev MPP väl förtrogen med bränslebranschen som tidigare varit en främmande värld. Denna tid präglades av en markant skillnad i tankteknologi; de flesta tankar var då betydligt mer enkla och primitiva än de är idag. Ofta saknades invallade tank-i-tank-funktioner och effektiva skyddsanordningar.

 

MPP är stolta över sin betydande roll i att förändra landskapet inom dieseltankar och bränslehantering i Sverige och Norden. De bidrog till att bryta mönstret där äldre och miljöskadliga tankar ersattes med säkra och smidiga produkter som var anpassade efter kundernas varierande behov.

 

Denna resa till framgång har präglats av nära samarbete med kunderna, vilket har gett uppslag till nya lösningar och koncept som har underlättat kundernas dagliga arbete. MPP har lärt sig bränslehanteringsbranschen från grunden och har utvecklats tillsammans med sina kunder. Detta har resulterat i en djupgående förståelse för moderna bränsletankar, cisterner, dieselstationer och andra drivmedelsanläggningar, inklusive deras funktioner, design, certifieringar och lagkrav.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.