MPP

Search
Nyhetsinlägg_MPP

MPP erbjuder säkra tankar och cisterner

Svenskt rekord av dieselstölder från tankar och cisterner

Tyvärr är dieselstölder ett växande problem för både företag och privatpersoner. Enligt Maskinentreprenörernas (ME) har stölderna skenat under 2022, jämfört med 2019 med 4305 polisanmälningar slogs detta redan under november 2022. Detta leder till store ekonomiska förluster samt driftstörningar. Vi på MPP förklarar vilken inverkan detta kan ha på företag samt vad vi gör för att åtgärda och förhindra dieselstölder på våra tankar och cisterner.

Dieselstölder är en verklighet för företag

Dieselstölder kan ske på flera sätt. Tjuvar kan bryta sig in i bränsletankar för att stjäla dieseln direkt. Andra tjuvar kan använda ett instrument som kallas sifon, för att pumpa ut bränslet ur tanken. Detta har såklart ekonomiska konsekvenserna för företag. Företag som är beroende av diesel för att driva sina fordon eller utrustning kan förlora tusentals kronor på bara en incident. Kostnaden för reparationer av eventuella skador på mobila tankar, cisterner och tankstationer orsakade av stölden kan också öka den ekonomiska bördan.

MPPs tankar

För att förhindra dieselstöld finns det en rad åtgärder som kan vidtas. En av dessa åtgärder är att installera ett säkerhetssystem som övervakar bränsletanken och varnar när en stöld inträffar. En annan åtgärd är att fysiskt säkra bränsletanken med lås för att avskräcka tjuvar. Detta är något som vi på MPP jobbar med för att förhindra dieselstölder och detta syns på våra bränsletankar och cisterner.

Vi på MPP har flera åtgärder för att skydda ert drivmedel. Ett av dessa är skopstöd. Man säkrar pumpluckan genom att placera skopskäret stabilt mot skopstöden för att förhindra att någon bryter upp luckan. Vi använder också ett kraftfullt 3-punkstängningsmekanism med möjlighet till ett stort hänglås. Det finns också dolda gångjärn på tankluckan. Inga manluckor går att komma åt från utsidan samt vissa tankar har en mantel som sluter hela tanken, även på ovansidan.

Våra tankar och cisterner har ett Smart skalskydd som förhindrar bränslestölder. Det finns till exempel inga utanpåliggande rördragningar eller anslutningar. Tankstationer och cisterner från MPP är utrustade med låsbar huva över manhålet för klass 4 lås, skyddad avluftning, kraftigt förstärkt industridörr klass 4 eller dörr med trepunktlås samt omfångsbyglar om gångjärnen som är förberedd för ASSA låshus.

 

Share the article:

Senaste inlägg

Effektiv Bränsleförsörjning för Alingsås Räddningsstation

Bakgrund: Alingsås Räddningsstation har fått...

mobile-hero

Farmartankar

En översikt och viktiga underhållstips...

inbrottsskyddade cisterner

MPP erbjuder inbrottsskyddade cisterner och tankstationer för ökad säkerhet

Familjeföretaget MPP har specialiserat sig...

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.