MPP

Sök
Fuel Tank Compact 2000 litres

En guide för val av ståltank eller plasttank

När det kommer till att köpa en tank för förvaring av drivmedel finns det många faktorer att tänka på innan man bestämmer sig för om en ståltank eller plasttank är det rätta valet. Båda materialen har sina egna fördelar och nackdelar som är viktiga att överväga för att undvika eventuella risker och kostnader.

Plasttankar

Plast är ett lättare och billigare material än stål, vilket gör att plasttankar ofta tillverkas i en form som är kostnadseffektiv. En av de största fördelarna med plasttankar är deras korrosionsbeständighet, eftersom de inte rostar som ståltankar kan göra över tid. Men det finns också vissa nackdelar att tänka på, som exempelvis risken för skador och läckage på grund av yttre påverkan. Plasttankar är känsliga för skador från fordon eller andra objekt, vilket kan leda till läckage och kostsamma saneringskostnader. Dessutom kan vissa typer av bränsle vara för aggressiva för plast och orsaka korrosion i tanken.

 

Ståltankar

 

Stål är ett starkt och hållbart material som är bra för mobila tankar som ofta utsätts för slitage och stötar. Ståltankar är också mindre känsliga för brand än plasttankar, vilket gör dem lämpliga för arbetsplatser där brandrisker är höga. Men det finns också nackdelar att tänka på. Till exempel kan ståltankar rosta över tid, vilket kan orsaka läckage och kräva dyra reparationer. Dessutom är ståltankar oftast tyngre än plasttankar, vilket kan göra dem mer besvärliga att hantera och transportera.

 

Andra risker att överväga

 

Utöver materialet i tanken är det också viktigt att tänka på andra faktorer som kan påverka valet av en ståltank eller plasttank. Till exempel är det viktigt att tänka på åtkomst till tanken genom utanpåliggande rör och kopplingar, samt risker för material som spricker eller läcker. Placeringen av tanken är också avgörande och kräver en noggrann hantering för att undvika miljörisker och säkerhetsrisker.

 

Placering av tanken

 

Oavsett om man väljer en ståltank eller plasttank är det viktigt att placera den på rätt sätt för att undvika eventuella risker. Det är också viktigt att välja en tank som uppfyller de miljö- och kvalitetscertifieringar som krävs för den specifika placeringen och förvaringen. Det kan vara svårt att navigera dessa krav och rekommendationer på egen hand, så det är viktigt att ta hjälp av experter på området.

 

MPP är en ledande tillverkare och leverantör av både plasttankar och ståltankar i Norden. De erbjuder också kompletta tankstationer för industrin. MPP har alla de nödvändiga certifieringar och kunskapen för att hjälpa företag med bränslehantering på ett säkert och effektivt sätt.

 

Sammanfattningsvis finns det både fördelar och nackdelar med både ståltankar och plasttankar. Det är viktigt att överväga de olika faktorerna som påverkar valet, inklusive materialstyrka, korrosionsbeständighet, hanterbarhet, brandrisker och miljökrav. Och oavsett vilket material man väljer är det viktigt att placera och hantera tanken på ett ansvarsfullt sätt för att minimera eventuella risker och kostnader.

Share the article:

Senaste inlägg

mobile-hero

Farmartankar

En översikt och viktiga underhållstips...

inbrottsskyddade cisterner

MPP erbjuder inbrottsskyddade cisterner och tankstationer för ökad säkerhet

Familjeföretaget MPP har specialiserat sig...

Fuel Tank Compact 2000 litres

En guide för val av ståltank eller plasttank

När det kommer till att...

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.