MPP

Mobila dieseltankar

TTCB – Transporttank combi blue 800 – 2800 liter

Asset 14

<2800L

Asset 11

<2325x1625x1315

Asset 13

<1138kg

Smidig och flexibel bränsletank med plats för både diesel och AdBlue

Transporttank Combi Blue 0.8-2.8 m³ är gjord i samma utförande som Transporttank 1-3 m³, men med en AdBlue-tank på 170 liter respektive 230 liter i rostfritt stål. AdBlue-tanken är bestyckad med en dränkbar pump på 12 V, fyra meter tankningsslang med automatisk pistolventil. Skillnaden mot TT-tankens standardutformning är att innertanken för diesel är mindre, för kunna ge plats åt AdBlue-tanken. Många kunder efterfrågar just en kombination av dessa båda innertankar, och vi är därmed mycket glada över att kunna erbjuda en ännu smidigare transporttank. Transporttank Combi Blue gör även att man slipper besvärlig hantering med dunkar och spill av AdBlue, som lätt kristalliseras.

Användningen av AdBlue ökar på många arbetsplatser. Det används främst i moderna dieselmotorer, i syfte att minska utsläpp av skadliga kväveoxider och följa lagkraven på lägre utsläppsnivåer från fordon och motorer.

Praktisk och portabel bränsletank med smarta skydd och ergonomisk utformning

Vår transporttank är en smidig och säker bränsletank. Den fungerar som en modern farmartank, och passar alla typer av dieselhanterande arbetsplatser. Dess design gör den enkel att hantera och transportera, och dessutom skyddad från stöld och onödigt slitage. Tankens lyftöron är testade och godkända för den fyllda tankens dubbla vikt. Taket är vinklat för att underlätta vattenavrinning. Längs tankens botten löper två tvärgående stålbalkar som bland annat fungerar som bärfundament och stöd vid belastning.

En transporttank designad för att förebygga bränslestölder och  hanteringsskador

 

Konstruktionen bygger på tank-i-sköld-tekniken. Det innebär att tanken har en kraftig låsmekanism och saknar synliga möjligheter till bränslestöld (som gångjärn eller manlucka). Runt samtliga kanter löper galvaniserade skyddslister, och för att ytterligare bevara tankens skick och utseende från skrap och annat slitage har vi gjort sidorna inåtbockade och gaffeltunnlarna något utstickande.

Lättåtkomliga detaljer underlättar både underhåll och ordinarie arbete

 

Tankluckan i cab-utförande och påfyllningsanslutningen i 45° bidrar till en bekvämare arbetssituation. Under tankluckan finns andra ergonomiskt utformade funktioner, som en tvåtums kulventil för avluftning vid tankpåfyllning, ett lättåtkomligt och flänsmonterat inspektionshål, samt flänsmonterade sug- och matningsuttag. Uttagens fasta stålrör möjliggör byte av rörstorlek (för flödeskalibrering), och är enkla att demontera för service av backventilen i botten.

Bilder

Här kan du se och läsa mer om hur vår produkter används